Tips för Ostbricka

Enkla ostbrickor

Boursin-ritualen Ost- och charkbrickor

Ostar som förnöjer

En ostbricka är den perfekta aptitretaren på vilken tillställning som helst. Men det kan vara svårt att veta var man ska börja. Försök att föreställa dig ostbrickan som ett hjul av njutning – börja med någonting krämigt och milt och avsluta med en kraftfull smakexplosion. Prova att inkludera de här essentiella fem ostarna.

De kommer garanterat att ta ostbrickan till nya höjder.

 • Boursin

  Med två smaker att välja mellan, ger denna autentiska mjuka färskost en oemotståndlig krämig konsistens som lätt sprider sig på selleri, kex eller ett chips.

 • Brie

  En mjuk ost gjord på komjölk som bör avnjutas rumstempererad. Dess rika smak passar perfekt ihop med champagne, valnötter och vindruvor.

 • Cheddar

  En gång i tiden kunde man bara hitta Cheddar i England, men i dag köps och äts osten över hela världen. Det är en smulig och hård ost som passar perfekt till äpplen, eller till nästan vad som helst.

 • Taleggio

  En aromatisk ost som Taleggio är ett underbart tillskott på ostbrickan. Dess doft är stark men smaken är mild och har en fruktig ton.

 • Grönmögelost

  Grönmögelostar är starka och salta med kraftig smak och doft. Försök att välja en med antingen vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger – och glöm inte chutneyn.