Featured

Vertikal ostbricka

Sommar

Skapa ett iögonfallande mästerverk med MasterChef-finalisten Giovanna Ryan.

Den vertikala ostbrickan kommer med största sannolikhet att vara den största och festligaste mattrenden i jul. Det är lätt att anpassa den efter antal gäster eller typ av tillställning och med hjälp av vår steg för steg-guide är den lätt att återskapa.

 • TEMA OCH SMAKER

  Giovanna valde; Sweet and Salt, French Classics och Christmas Flavors, men var så kreativ som du vill. Tänk sedan på smaker; Boursins delikata vitlök, doftande persilja och milda gräslök gör den perfekt för utsökta smakpar.

 • 2: FÄRGER

  Varma vinterfärger passar perfekt den här tiden på året: rost, rött, guld och mörkgrönt är vackra kontraster till de vita ostarna. Det är också en bra idé att tillföra mycket grönska, så se till att inkludera dekorativa växter, örter och kryddor för en rustik känsla.

 • 3: ARRANGEMANG

  Sprid ut din Boursin på alla tre nivåerna och lämna mycket utrymme mellan ostarna. Använd olika storlekar. Nu är det dags att lägga till de andra viktiga delarna. Fikon är inte bara supergoda, de är vackra också. Skär upp dem och servera tillsammans med honung och ost. Tillför djup genom att lägga till ett par skivor lufttorkad skinka eller korv. Strössla tranbär över ostbrickan för att skapa en vacker och färgstark kontrast.

 • 4: GLÖM INTE KOLHYDRATERNA

  Hur får man gästerna att vilja dela och njuta? Kex, grissini, en skivad baguette eller surdeg? Sprid ut dem jämnt över alla nivåer och glöm inte att bygga på höjden för att skapa variation. Använd kex med torkad frukt för att komplettera det salta och söta temat.

 • 5: VAR KREATIV!

  Strössla, riv, ringla och sprid ut de sista detaljerna som pricken över i:et. Tillför olika texturer genom att lägga till örter, kryddor, oljor och nötter. Giovanna använde hela mandlar och valnötter tillsammans med hackade hasselnötter som hon hade blandat med rosmarin.

  Klicka här för fler idéer