Featured

Ost- och charkbrickor

Enkla ostbrickor Sofistikerade ostbrickor

Mat att njuta av

När din ost hungrar efter lite charkuterier och någonting sött, har du koll på vad som gäller? Vad behöver du köpa och hur mycket?

Det finns ingen anledning att stressa. Det finns många sätt att skapa en ost- och charkbricka på, men vi har skapat en snabbguide som vägledning. Vår förhoppning är att den kommer att göra det enklare för dig att skriva inköpslistan.

Se även våra tips för att skapa enkla ostbrickor och sofistikerade ostbrickor.

 • Färskost

  Köp fem typer ost: krämig, fast, åldrad, blå och mjuk. Naturligtvis gör Boursin Färskost den perfekta krämiga osten för alla tallrikar. Tillåt cirka 85 g ost per gäst

 • Charkuteri

  Ingen charkbricka är fulländad utan de här tre essentiella charkuterierna: prosciutto, salami och pepperoni. Skär upp ett par bitar av varje sort och lägg upp på brickan.

 • Någonting sött

  Färsk eller torkad frukt, ett par chokladbitar, en tjock chutney eller några droppar honung kommer att bidra med precis lagom kontrast till din smakrika och salta bricka.

 • Nötter

  Strö nötter runt charkbrickan, men ta inte i för mycket. Välj högst två eller tre varianter. Vi rekommenderar kanderade pekannötter, pistaschnötter eller mandlar.

 • Kex och bröd

  Allt som återstår nu är någonting att äta din fantastiska kreation med. Bröd, kex, chips eller kanske ett knäcke från ditt lokala bageri – välj minst två.