Historien om Boursin

HUR ALLT BÖRJADE

“Historien bakom Boursin började med en man, François Boursin. År 1957 öppnade denna unga ostmakare från Normandie en ostfabrik i den lilla staden Croisy-sur-Eure i norra Frankrike.

François arbetade i många år med sin signaturost för att uppnå perfektion. Men år 1961 rapporterade en fransk tidning av misstag att en Boursin-ost smaksatt med vitlök skulle lanseras, och tidningens läsare älskade idén. Problemet var att François inte hade något recept på en sådan ost, men han började genast arbeta för att möta den växande efterfrågan. Inspirerad av fromage frais, en traditionell festrätt bestående av en blandning av vitlök, färsk grädde, mjuk ost, örter, salt och peppar, arbetade han i två år med att utveckla sitt eget originalrecept.

År 1963 var François äntligen nöjd med sin autentiska ost- och vitlökskreation, och han var redo att introducera den för världen. Boursin Garlic & Fine Herbs började serveras på fester och högtider över hela Frankrike och blev snabbt en ost som alla kände igen och älskade.”

FÄRSKOST FÖR ALLA

För att nå ännu fler ostälskade människor så beslöt François att göra historia igen genom att vara den första osten som presenterades i en nationell TV-annonskampanj. Den första reklamen spelade den berömda franska komikern Jacques Duby rollen av en man som är plågads av sömnlöshet på grund av sin oemotståndliga begär för att äta Boursin. Han vaknar mitt på natten och rusar han till kylen i pyjamas och sjunger ”Du Boursin” arton gånger. Denna första “Boursinophile” skapade många efterliknande reklam.

1972 presenterade Boursins andra stora kampanj den berömda parollen ”Bröd, vin, Boursin” (Du Pain, du vin, du Boursin). Ännu idag betraktas denna slogan som ett genialt slag på grund av att den vädjar till flera generationer.

50 ÅR OCH 5 KONTINENTER

Över femtio år efter att François först skapade sin krämiga och smuliga ost fortsätter Boursin att vara en del av sociala tillfällen och vänliga möten. Det har förändrat marknaden för färskost i mer än 35 länder på fem olika kontinenter.

För närvarande finns Boursin Cheese i den ursprungliga Vitlök & Örter-smaker liksom Svart peppar